Backa Skellefteå i Julhandeln

Det har aldrig varit viktigare att stötta det lokala näringslivet än nu. Backa Skellefteå, handla lokalt och tryggt du med – ditt val gör dig till en av våra många lokala hjältar. Tillsammans driver vi hela Skellefteå kommun framåt, och tillsammans gör vi skillnad.

Varför bör jag julhandla lokalt?
Vi är stolta över våra lokala butiker, restauranger och andra verksamheter, och vi vill ha kvar dem även efter pandemin. För många verksamheter står julmånaden för en stor del av den årliga inkomsten, och utan den blir det tufft. Därför är det viktigt att vi hjälps åt att stötta genom att handla lokalt, särskilt nu.
Suget efter onlineshopping är starkt just nu, det förstår vi, men när paketet väl ska hämtas ut finns stor risk för folksamlingar. Undvik det genom att handla lokalt och säkert istället.

Hur handlar jag tryggt och säkert?
Butiker och andra verksamheter gör allt de kan för att du ska kunna handla på ett tryggt och säkert sätt, och du kan göra mycket hemifrån. Du kan ringa eller mejla in din order, eller beställa via sociala medier. Många packar även din beställning och kommer ut med den, så du slipper gå in i butiken. En del har till och med hemleverans! Det erbjuds även enkla betallösningar, som till exempel Swish, för att göra det extra säkert och lätt för dig att hålla avstånd.

Vad finns det att köpa?
Det kan kännas svårt att julhandla utan att strosa omkring i butiker men såväl restauranger, butiker och andra verksamheter har kommit med kreativa lösningar för att du som kund ska få bästa möjliga shoppingupplevelse hemifrån.
En titt i företagens sociala medieflöden kan ge lika mycket inspiration som ett besök i den fysiska butiken. Här finns inlägg med produkter, inredningsförslag och recensioner – och du kan till och med få personlig videoguidning via Facetime!
Det finns också möjlighet att boka ett privat besök i vissa butiker, då det bara är du och säljarna på plats.

Här finns samlad information hur butiker har anpassat sig för att du ska kunna stötta dem genom att julhandla lokalt. 

  • Alla
  • #Backaensyrra