2020-05-29

Workshop för sommaröppna verksamheter inom besöksnäringen

Den 23 /4 genomfördes en digital workshop riktad mot sommaröppna verksamheter inom besöksnäringen, såsom sommarcaféer, utflyktsmål osv. Workshopen genomfördes under ledning av Hello Future och i samarbete med Skellefteå Science City och Visit Skellefteå. Temat var hur man kan bedriva sin verksamhet på bästa sätt samt få idéer och inspiration i en svår och osäker situation. Workshopen genomfördes utifrån två olika scenarios kring hur den rådande situationen kommer att utvecklas. Ett mer positivt och ett mer negativt scenario.

Ett tiotal sommaröppna verksamheter deltog 

Deltagarna presenterade många spännande tankar och idéer kring hur de kan anpassa sina verksamheter och flera av dessa idéer kommer att omsättas i praktiken nu i sommar. Den genomgående tanken är att man tror och hoppas på många besökare från närområdet denna sommar. Detta är också någonting som Visit Skellefteå tagit fasta på och fört vidare in i sommarens hemesterkampanjsarbete.